Tekengebied 1
Tip Buitenlucht is vaak gezonder dan binnenlucht

Week van gezond binnen

De week van 13 tem 17 november is de week van de gezonde binnenlucht.

85 procent van onze tijd brengen we binnen door. Niet altijd in de beste omstandigheden. Toch zijn de gevolgen van vervuilde lucht binnenshuis veel minder bekend dan de gevolgen van vervuilde buitenlucht op milieu en gezondheid. We staan er vaak niet bij stil dat de lucht in huis een invloed kan hebben op onze gezondheid en dat ongezonde binnenlucht  gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en zieken zijn hier extra gevoelig voor.

Als je de lucht in je woning onvoldoende ververst, stapelen vocht en schadelijke stoffen zich op in je woning.  Te veel vocht in de woning doet schimmels groeien. Ook via bouwmaterialen, meubels en (schoonmaak)producten kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen in onze woning. Schimmels en schadelijke stoffen kunnen irritatie van ogen en luchtwegen, hoofdpijn, astma en allergieën veroorzaken of verergeren.

Daarom organiseren we de week van de gezonde binnenlucht om het wat en hoe van een gezonde binnenlucht onder de aandacht te brengen want een gezonde binnenlucht is belangrijk voor onze gezondheid. 

We kunnen hier allemaal zelf voor zorgen door voor voldoende verse lucht in je huis te brengen. Hoe je dat doet lees je op de webpagina ‘gezond binnen‘.

Bron: https://www.zorg-en-gezondheid.be/per-domein/preventie/gezond-binnen/week-van-de-gezonde-binnenlucht