Tekengebied 1
Group 24

Griepvaccin

Sommige mensen lopen meer risico om door griep zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis te belanden of zelfs te overlijden. Om zich daartegen te beschermen, laten ze zich best vaccineren.

Griepvaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, personen die chronisch ziek zijn, met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen.Mensen die buiten deze risicogroepen vallen, kunnen zich uiteraard ook laten vaccineren indien ze dit wensen.

Je kan het griepvaccin zonder voorschrift afhalen bij de apotheker. Het griepvaccin kost €17,02. Als je tot een risicogroep behoort, wordt het griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit.

Vaccinatiemoment

  • Op zaterdag 11 november organiseren we een vaccinatiemoment voor de griepvaccinatie. Je kan alvast hier je afspraak boeken. Enkele tips:
  • Draag losse kleding.
  • Boek een aparte afspraak per persoon
  • Kom op tijd! We voorzien 5′ per persoon
 
Komt 11 november je niet uit omdat je wapenstilstand viert door in Ieper naar de Last Post te gaan kijken? Boek dan gerust op een ander moment een afspraak in voor je vaccin. Safety first!
vaccination